Affären i Kölsillre behöver Ditt stöd!

I dagarna har det gått ut ett brev till aktieägarna i byns affär – Kölsillre Handel AB. Att det är svårt att hålla en affär igång i glesbygd är nog ingen nyhet för någon av oss. Det gäller nu även vår affär, som alltså brottas med dålig ekonomi. Om det går som vi hoppas kommer aktieägarna att skjuta till det belopp som nu fattas för att vår affär ska kunna fortsätta sin verksamhet i några år till.

Men det räcker tyvärr inte med det.

 • Vi kommer nu att förändra affärens öppettider, vilket innebär att affären kommer att hålla öppet mellan kl 12:00-18:00 på vardagarna från och med oktober månad till framåt midsommar. Under lördagarna kommer affären vara öppen mellan 12:00-14:00. Undantaget några helger. I och med dessa nya öppettider kommer vi att göra en rätt stor ekonomisk besparing.
 • Sedan kommer vi att jobba ännu mer medvetet mot våra leverantörer för att säkerställa att våra inköpspriser ligger på rätt nivåer. Det är verkligen inte lätt att få bra inköpspriser när man är en liten butik med en ganska blygsam omsättning. Christina gör här en jätteinsats, och vi vässar tänderna för att bli ännu bättre på det.
 • Och till sist. Utöver det aktieägartillskott som sker i dagarna ger vi Dig nu möjlighet att ge ett ekonomiskt frivilligt bidrag – en extra slant till affären som kommer att stärka dess rörelseresultat. Ja, men varför inte handla mer, kanske Du tänker nu? Självklart ska vi göra det – men eftersom kundkretsen är så pass liten måste alla öka sin konsumtion väldigt mycket om det ska ge samma resultat som ett direkt bidrag. Så det optimala är att dels handla lite mer, plus att vi ger ett litet extra bidrag.

Tyvärr har vi inte samma förutsättningar i Kölsillre som man har i större städer. Vi vill väldigt gärna kunna säga att det är så, men tyvärr finns inte de möjligheterna. Därför måste vi här vara beredda på att betala lite extra för den service som en affär innebär. Vi kan se det som att vi prenumererar på affären och dess tjänster. Säg att några av oss väljer att sätta in 100 kr/månad (1200 kr/år) – ungefär vad en prenumeration på en dagstidning kostar. Om vi är 30 st som hakar på den idén får vi in 36 000 kr/år till affären. En summa som kan vara avgörande för affärens fortlevnad! Här vill vi påpeka att alla bidrag är välkomna – stora som små!

Om Du känner att Du vill bidra med en slant – sätt in beloppet på postgiro 286844-6. Glöm bara inte att märka talongen med Ditt namn plus ”frivilligt bidrag”.

Om Du undrar över något – ring gärna och fråga! Christina svarar på 0690 30013.

Välkommen att stötta affären i Din hembygd!

Uppdatering 10/08/07 – Artikel angående detta i Dagbladet och Sundsvalls Tidning.
Uppdatering 10/08/14 – Uppföljande kort artikel i Dagbladet här.

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Okategoriserat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Affären i Kölsillre behöver Ditt stöd!

 1. Jag har bestämt mig för att hoppa på en affärsprenumeration. 100:-/mån. ska jag betala. Häng med du också!

 2. Jag hänger på – direkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *