Konsert med Månsson, Malmgren och Svedberg på Eldnäset

Klockan 18:00 drar det igång. Tre herrar – Göran Månsson, Christer Malmgren och Patrik Svedberg – intar scenen och fyller flottningsmuseet på Eldnäset med folkliga toner. Ett trevligt program med låtar från Görans och Christers repertoar. Några låtar framförs instrumentalt, och några sjunger Christer till, med en röst som uttrycksfullt smälter in i sammanhanget. Patrik ackompanjerar smakfullt på både klaviatur och dragspel, och Göran förgyller med sina pipor och flöjter i de högre registren.

Powered by Flickr Gallery

Ett trettiotal personer hade sökt sig till Eldnäset denna sensommarkväll för att njuta av musik och gott fika. Om du inte var där och känner att du missat nåt kan vi stolt presentera fyra av låtarna här nedanför. Alldeles färska och nyfilmade (med en Flip mino HD) från konserten. Givetvis med tillstånd från de tre herrarna.

För dig som inte har så snabb dator eller uppkoppling – se till att det står 360p nere i högra hörnet av filmfönstret. Klicka igång filmen, och klicka en gång där det står 720p så ska det ändras. Hoppas jag. 🙂

För dig som – liksom jag – är lite musiknörd, och tycker att Christer tar märkliga grepp på gitarren kan jag berätta att hans stämningar är E-B-E-B-E-B på en av dem, D-A-D-A-D-A på en annan, och D-A-D-G-A-D på en tredje. Han har även en mandocello (frågade tyvärr inte om stämningen på den) som han spelar på i Brudmarschen.

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Eldnäset, Youtube and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *