Bambuser måste användas mer i Haverö!

Som jag skrev i förra inlägget, så sände vi Ljungandalskonferensen med hjälp av bambuser över nätet igår (observera att du kan se hela konferensen i efterhand också om du är intresserad). Det hela kändes mycket lyckat – vi hade som mest lite över 40 tittare via nätet. Inte dåligt. Det här ska vi utveckla så att det blir bättre ljudkvalité, och att vi hittar en smidig och väl fungerande utrustning som man kan ta med sig på fältet. Om du är intresserad, kan du läsa om vår setup på avkroksprojektets hemsida. Dagbladet rapporterar om evenemanget här, och ST här.

Jag har mina funderingar på hur vi skulle kunna använda den här suveräna tekniken, dels i kommunen, men också  härhemma hos oss i Haverö. Vi skulle t ex kunna sända konserterna på Eldnäset. Vi kan göra sändningar från Mon, när Göran Månsson har sina kurser där. Vi skulle kunna sända från Hembygdsgården, eller Haverö kyrka. Auktioner skulle kunna sändas. Förstår ni vilka möjligheter som finns?

Men framför allt – Du/ni som känner att ni skulle vilja komma till tals och presentera idéer och tankar som ni bär på. Här finns en otrolig möjlighet. Vi har t ex Kjell – vår fritänkande sosse. En månatlig treminuters-sekvens där han får tänka fritt över det som händer i Haverö, eller Ånge i stort. Skulle inte det vara trevligt?

Vad tycker ni?

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Webben and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Bambuser måste användas mer i Haverö!

 1. Pingback: Glesbygd « Ordinerat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *