Inför valet – vad är egentligen bäst för Haverö?

Det är med blandade känslor jag läser i ST om förslaget från Ånges kommunalråd att det nu är dags att utreda Haffragårdens framtid. Lite märkligt att den artikeln kommer in just nu, bara några dagar innan valet. Personligen tycker jag att det är ganska billigt att komma med såna här förslag. Noterar också att man plötsligt är villiga att pytsa ut upp till sexton miljoner kronor till upprustning av två skolor, inför valet. Var finns då den mer självrannsakande bilden av hur man förvaltat sitt uppdrag under de fyra år som gått?

Personligen går jag och funderar vad som är bäst för Haverö under kommande fyraårsperiod. Är det ett rött eller blått styre? De enda som hittills uppmärksammat den här hemsidan och visat intresse och uppskattning över att det händer saker i Haverö är Moderaterna, genom Leif Edh (som faktiskt är den enda av Ångepolitikerna som har en egen blogg!), Hans-Erik Bäck och Stig Grip. De har personligen sökt upp, eller dykt på mig. De andra partierna har jag överhuvudtaget inte sett några representanter för, eller hört nåt ifrån. Och eftersom jag ser mig som politiskt helt obunden, för jag håller med de flesta partier om väldigt mycket, tycker jag det här valet är det svåraste hittills. Vad ska man rösta på?

Vad är bäst tror du – ett fortsatt rött styre, som tyvärr inte ger nåt sken av att se möjligheter, och inte heller verkar ha nån direkt framåtanda, eller är det dags för ett nytt styre i Ånge? Ska de få en chans? Observera att jag inte försöker övertyga dig om hur du ska rösta. Jag vill veta hur vi tänker här på trakten, och jag vill själv ha så många olika synsätt som möjligt att utgå ifrån när valdagen väl kommer. Här har du och jag världens chans att tipsa varandra, och göra årets val till det mest optimala för Haverö!

Så, hur tänker du? Kommentera gärna!

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Skrivet i pressen, Webben and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *