Skolskjutsar i Västra

Har fått nys om att det är indragningar på gång vad gäller våra skolskjutsar här i Haverö. Och det gäller – vad jag vet i nuläget – för de elever som går i Alby. Som jag förstått det hela kommer de ordinarie linjebussturerna ta över skolskjutsandet från och med nästa läsår.

Jag har varit och hört mig för lite, och vet att man håller på att utreda detta, och att utgången förmodligen kommer att bli som jag skrev här ovan. Allt motiveras utifrån Ånge Kommuns reglemente över skolskjutsar, och jag kan inte invända mot någonting där. Jag har heller inget att invända mot att man faktiskt sparar pengar på att låta barnen åka ordinarie bussturer till och från skolan. Och jag tänker inte vara tråkigt tjurig och påstå att det enda tjänstemännen på kommunen vill är att lägga ner Haverö, för det vet jag att så inte är fallet.

Men

Varför kan inte vi föräldrar i Haverö få den här lilla extra servicen för våra barn? Är det inte positivt och bra för kommunen att kunna säga – Varsågoda, vi servar er med en mer personlig skolskjuts eftersom ni har så lång skolväg för era barn, och för att vi vill göra skoldagen lite mer personlig och trevlig för dem.
I Haverö har vi inget bibliotek, ridstall, badhus, konstgräsplan eller ishall som står och drar en massa pengar. Det vi har i Haverö är våra barn, varandra, och väldigt mycket fin natur. Natur kostar inget. Det som kostar är byggnader, och de är nedlagda. Alltså tycker vi att våra barn kan få kosta lite extra istället!
Så – istället för att barnen efter skolan kan gå till biblioteket, ishallen, fotbollsplanen, stallet eller badhuset ser vi Haveröföräldrar det som en jättestor service att våra barn kan få åka skoltaxi till och från skolan – utan att behöva tillbringa långa stunder av dagen på fritids. Vi vet att andra barn i andra delar av kommunen får åka ordinarie busstur till och från skolan, men kan inte vi – med all rätt? – få känna oss lite speciella i det här fallet?

Om inte, vill jag att Ånges tjänstemän och politiker övertygar oss med siffror som visar på att det görs stora besparingar, och att pengarna då tillfaller barnen på annat sätt. Inte att de går till nya mellanchefer eller nåt annat byråkratiskt och tråkigt projekt…

Uppdatering 10/11/05

Dagbladet uppmärksammar det här inlägget i den här artikeln. Kul, men framförallt bra!

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Okategoriserat, Skrivet i pressen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *