Byabussen – hur fungerar hemsidan och bokningen på nätet?

Nu har projektet med Byabussen kommit igång på allvar. Det har blivit några turer runtom i kommunen. Det gillar vi!

För er som allmänt undrar över hemsidan, och för er som testat att föreslå turer men inte riktigt lyckats kommer här en liten genomgång över hur det fungerar.

För det första – man måste vara inloggad för att kunna föreslå resor. Se alltså till att du loggar in med ditt användarnamn och lösenord. Har du inte fått något – klicka in på kontaktsidanhttp://www.byabussen.se – där kan du fylla i uppgifter för din kontoansökan.

När du väl är inloggad, och vill föreslå en resa, ser det ut så här när du klickat in på sidan där man föreslår resor.

Om du vill göra ett nytt reseförslag – använd den högra avdelningen med rubriken Nytt reseförslag. I fältet där det står “Skriv ny rubrik här” kan du skriva en kort rubrik som förklarar resan, och gärna med datum och klockslag för avgång från Kölsillre. I fältet där det står “Skriv inlägg här” kan du med fördel beskriva resan mer ingående, och gärna fylla i tider för hemresa etc.

Om du däremot undrar över eller vill ändra på ett redan befintligt reseförslag, kan du använda dig av den vänstra avdelningen med rubriken Befintliga reseförslag. Då väljer du först det reseförslag där du vill skriva ditt inlägg genom att klicka på Välj ute i vänsterkanten. Sedan skriver du i fältet där det står “Skriv inlägg här” – klickar på Spara, och då hamnar texten där den ska.

Surfa nu ut och testa hemsidan. Det här projektet har ju precis startat, så det är jättebra om vi får höra från er vad som fungerar bra, vad som fungerar mindre bra och vad som inte alls fungerar. Till slut kommer vi nog att få till en sida som fungerar alldeles utmärkt i alla avseenden.

Så se nu till att använda bussen, och hemsidan. Då hjälper ni oss att få till det ännu bättre på byabussen.se!

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Byabussen and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *