Hotell Gyllene Knorren – vi i glesbygden känner igen oss!

Står vid vedspisen och kokar knäck idag. Slås plötsligt av ljudet från årets julkalender, och tänker på dess koppling till oss här i Västra Glesbygden, trots att Hotell Gyllene Knorren ligger i Östra Glesbygden. Du har väl sett den? Om inte, får du ett litet smakprov här nedan.

Här i huset – i vår familj – slås vi av den härliga miljö som kalendern utspelar sig i. Kolla färgerna, tapeterna, inredningen, ja hela känslan. Det tilltalar verkligen oss lätträknade nördar som roas av byggnadsvård och dylika konstigheter… Men jag tror att vi blir fler och fler som roas av att ta oss an gamla byggnader och renovera med varsam hand. Likaså tror jag vi blir fler och fler som uppskattar lugnet i glesbygden, och att ta vara på naturen – också där med varsam hand. Den närhet till natur som finns här, och tystnaden, plus en helt annan närhet till människorna som bor runtomkring – det är livskvalitet eller Norrlandsblues när den svänger som mest!

Men vad har det här med Haverö att göra? tänker du kanske. Jo, jag ser en koppling mellan Hotell Gyllene Knorren och Haffragården, som står tom tills den rätta spekulanten dyker upp. Men frågan är om det dyker upp någon, vad tror du? Jag tror mer att nyckeln till lösningen för Haffragården finns hos oss, så hur gör vi för att hitta den där genialt enkla idén som får Haffragården att blomstra upp igen?

Avslutningsvis – grattis till SVT och alla produktionsteam som verkligen lyckats med sina julkalendrar de senaste åren – bra där!

Sedan är det ju ett snilledrag att komma med en långfilm redan i februari 2011:

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Okategoriserat, Skrivet i pressen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *