Kulturtips II – att såga med motorsåg är väl ingen konst, eller?

Att kunna hantera sin motorsåg hör väl mer eller mindre till allmänbildningen i våra trakter. Här surrar ju motorsågarna tämligen konstant under året – i mer eller mindre omfattning bör kanske tilläggas. Så här års, när vedhögen skall börja bearbetas känns det angeläget att ge lite inspiration på området. Idag ska du få några prov på vad man kan åstadkomma med en motorsåg, förutom att rätt och slätt kapa saker rakt av.

En liten pall till exempel. Verkar inte vara alltför svårt att få till, eller är det möjligen svårare än det ser ut? 🙂

Den amerikanska motorsågstillverkaren ECHO har de senaste åren genomfört tävlingar i skulpturering med motorsåg. Här kan du se när tävlingsdeltagarna 2009 börjar grovkapa sina gigantiska kubbar. Fler filmer från tävlingarna finns på vår Youtubekanal! Imponerande svärd vissa har på sina maskiner. Hur långa svärd kan man ha? De ser ju ut att vara uppåt 30-40 tum

Men varför nöja sig med att använda en motorsåg till att bara kapa med? Kan förstå att vissa tycker att det ligger stora utmaningar i att använda grejer till nåt helt annat än de är ämnade för. Som de här herrarna, som monterat 24 st DOLMAR motorsågsmotorer på en motorcykel.

Flera motorsågsrelaterade klipp finns på vår Youtubekanal. Välkommen att klicka runt och titta!

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Kulturtipset, Youtube and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *