Skogsarbete från förr på Youtube

Här har det stått stilla ett tag. Det har varit fullt upp med annat, helt enkelt. Men nu drar vi igång igen!

Tänkte bjuda på lite Youtubeklipp idag. Vad sägs om lite skogsarbete och hästkörning i skogen? Jag har sökt med ljus och lykta efter gamla klipp, och hittat några godingar. Vi börjar med ett (svenskt?) stumfilmsklipp från år 1915 ca. Skogsarbete vintertid – trädfällning med yxa och såg, barkning och sedan transport med häst ut på sjöisarna. Observera att det inte är något ljud på filmen!

Nästa filmklipp kommer från USA. Närmare bestämt från Whitefield, Maine. Filmat år 1948 på 16-mm film. Här är det också vinter, med allt vad det innebär. Observera att det inte är något ljud på filmen!

Och till sist, ännu ett klipp från samma filmare, och från samma område. Det här klippet är filmat kring år 1950. Nu är det betydligt lerigare och svårare att ta sig fram. Vi kan konstatera att både leran och arbetet flyter på bra här, eller hur! 🙂 Observera att det inte är något ljud på filmen!

Fler klipp från vår Youtubekanal med innehåll relaterat till skogsarbete hittar du här.

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Youtube and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *