Kulturtips IV – den virtuella kören!

Det kommer alltid att märkas att jag är musikintresserad, och att jag jobbar med musik. Och det gör att jag vill dela med mig av ögonblick och guldklimpar jag snubblar över då och då. Det här exemplet jag vill visa nu är verkligen inspirerande och imponerande. Känner du till TED-talks? En företeelse som startade 1984 som en konferens där man drog ihop folk från tre världar – Technology (teknik), Entertainment (underhållning) och Design. Så här beskriver de sig själva:

TED is a nonprofit devoted to Ideas Worth Spreading. It started out (in 1984) as a conference bringing together people from three worlds: Technology, Entertainment, Design. Since then its scope has become ever broader. Along with two annual conferences — the TED Conference in Long Beach and Palm Springs each spring, and the TEDGlobal conference in Edinburgh UK each summer — TED includes the award-winning TEDTalks video site, the Open Translation Project and TED Conversations, the inspiring TED Fellows and TEDx programs, and the annual TED Prize.

De ser alltså som sin huvuduppgift att sprida goda idéer. I det här “snacket” är det Eric Whitacre som presenterar sig själv och sin idé om att framföra en av sina körkompositioner på nätet. Men inte så som man tror. Titta själv får du se. Jag lovar – du ångrar dig inte.

Själv blir jag oerhört glad och inspirerad av berättelser som de här – hoppas du blir det också! Stort tack till Sebastian Robertsson för tipset!

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Kulturtipset, Webben, Youtube and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *