Några tankar om att tanka Byabussen

Så har det då hänt. Det som enligt Ford och den tyska motorklubben ADAC händer flera tusen gånger per år – vi har tankat bensin istället för diesel i Byabussen. Något som är väldigt lätt hänt – även bland testare som jobbar i bilbranschen, och något som faktiskt är så pass vanligt att det behöver ses över av både bil- och bränsleindustrin. Det sägs att det sker runt 150 000 feltankningar per år i Storbritannien.

Vi behöver fundera över lösningar för att minimera att det händer igen. Nu har vi satt en liten Dieselbricka på nyckelringarna till bussen. Men kanske också det här tanklocket (inte det på bilden ovan) skulle vara till stor hjälp att förhindra fel sorts bränsle i tanken – eller vad säger ni?

Till dig som brukar köra bussen – var lite på din vakt nu framöver. Om bussen börjar låta underligt eller bete sig märkligt – rapportera in det direkt till nån av oss i KBF. Till exempel Mats, Karin, Göran eller Henrik. Om vi får reda på det på en gång kan vi vidta åtgärder. Annars kanske ett stort motorhaveri står för dörren, vilket skulle vara ytterst allvarligt och tråkigt.


Creative Commons License
Bilden i inlägget är licensierad under Creative Commons och fotograferad av James Butler.

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Byabussen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *