Det händer mycket i Haverö!

Årets Haverövecka är i full gång. För min del är det dålig tajming, för jag har inte den energi som krävs för att röra mig ute bland alla evenemang. För att illustrera bildligt; Utbudet och känslan är:

Men mina sinnen och min kropp behöver just nu:

Ni fattar…

Därför använder jag mig nu av “gammelmedia” (Sundsvalls Tidning & Dagbladet) för att sammanställa vad som faktiskt händer här i Haverö. Och då blir det inte bara från Haveröveckan, utan sånt som har hänt under året, och som jag tycker är intressant och värt att veta. Kan tipsa om bloggen Ljungandalen som gjort ett litet inlägg från ett av evenemangen under Haveröveckan.
Som vanligt är risken överhängande att jag glömmer nånting som du tycker är viktigt att vi lyfter fram, och då förlitar jag mig på att du som läsare hör av dig – antingen i kommentarsfältet här, eller på facebook.

Tidningarna har alltså också uppmärksammat Haveröveckan. Dagbladet och ST hade varsin artikel inför veckan. Från vildmarksdagen i Stensjöarna kan du läsa artikel från ST och Dagbladet. Från Eldnäsets Flottningsmuseum kan du läsa artikel i Dagbladet. Från veteranmotorcykelträffen på Ön kan du läsa artiklar både i ST och i Dagbladet. Ett annat motorcykelevent i Haverö rapporterar ST från i en artikel här.

Sundsvalls Tidning har rapporterat en hel del angående projektet “Öarna” som nu står i fasen att färdigställa det första huset ute på den första ön. Dagbladet har också rapporterat. Ett spännande projekt som är och ska bli intressant att följa vidare.

Det här med fiske och turism är ett stort intresse i våra trakter. Här rapporterar ST om Länsterån och planerna på att skapa förutsättningar för öringen där. Dagbladet skriver om gäddfisket i Haverö. Och i fjol skrev Dagbladet om funderingarna kring guidade fisketurer i Haverö och även om projekt “Öarna” som ingår i fisketurismplanerna för Haverö.

Göran Månsson och Lena Öfvergren har fått uppmärksamhet angående de kulturkurser som erbjuds i sommar på deras kursgårdar.

Hembygdsgården har rustats upp inför sommaren. Och för dig som vill åka till Haverö Strömmar – kaféet är öppet vaje helg fram till 13 augusti!

Så visst händer det saker här i västra delen av Ånge Kommun!

Uppdatering 2011/07/19Artikel i ST från Salsakursen vid Haverö Strömmar.


Creative Commons License
Bilderna i inlägget är licensierade under Creative Commons och fotograferade samt bearbetade av Bastian och Daniel.

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Eldnäset, Haveröveckan, Hembygdsgården, Kurser, Skrivet i pressen, Webben and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *