Folkmusik från Haverö

Haverös folkmusiktradition är uppskattad runtom vårt jordklot. Jag har under några perioder letat lite på Youtube och hittat några riktigt bra versioner på låtar från Haverö. Tre av dem lägger jag upp här. Om du vill se fler klipp kan du gå ut på Kölsillres Youtubekanal. Där finns en avdelning som heter “Musik från Haverö” dit jag länkar klipp allteftersom jag hittar dem.

Vi börjar med ett klipp där Mark Gilston spelar två schottisar på sin mountain dulcimer, varav den första är “Schottis från Haverö”.

Nästa klipp blir en Senpolska från Haverö. Här spelad av munspelaren Olle Lind, som har en munspelsskola på nätet. Perfekt för dig som alltid har velat lära dig spela. Köp dig nu ett munspel och lär dig via datorn! 🙂

Och till sist en låt som det verkligen svänger om. En av mina favoriter från Haverö – Kringpolska efter Per-Jonas Lång. Håll i hatten, för nu svänger det så man nästan ramlar av stolen…

För dig som är intresserad av folkmusik vill jag passa på att göra reklam för en sida jag snubblade över precis nu. Den heter FolkWiki, och är ett bra initiativ till att samla ihop folklåtar på ett och samma ställe. Alltså en stor databas med noterad folkmusik. Just nu har de 1895 låtar i databasen.

Som vanligt har jag säkert glömt bort eller missat något som du/ni tycker ska vara med här eller bör lyftas fram i sammanhanget. Maila mig, eller kommentera här nedanför så försöker jag fixa till det i ett kommande inlägg!

Vi hörs!

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Webben, Youtube and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *