Kulturtipset VI – Vardagsedge

Bengt-Erik Engholm – Haverösonen som ger kurser i hur man hanterar de ordkynniga pennorna – har i samarbete med Malin Stehn och Lena Thoft Sjöström gett ut boken Vardagsedge56 enkla tips för hemmafakiren. Den här boken går helt i linje med hans förra bok – Fakirer – en lättläst bok för dem som är nyfikna på människor som har som jobb att plåga sig. Du kanske ställer dig frågande till vad begreppet vardagsedge egentligen innebär? Lena Sjödin-Roman beskriver begreppet riktigt bra på sin blogg, så klicka dig vidare och läs där!

Här hemma i huset har vi läst boken, och det har skrattats och fnissats rätt rejält emellanåt. Humor som passar oss som hand i handske, alltså. Men det är inte helt riskfritt att ta sig an den här boken. Jag citerar från ett av försättsbladen:

Varning! Tillämpning av vardagsedge kräver att du har förmågan att skilja mellan begreppen jättekul och livsfarligt. Är du oförmögen till detta rekommenderas andra aktiviteter som t ex fredagsmys. Bokens egentliga syfte är att bjuda på lite kul läsning. Varken förlaget eller författarna tar ansvar för skador som kan uppkomma om du testar något av tipsen.

Så – vågar du läsa den? Om du vågar finns den att köpa på affären i Kölsillre!

Givetvis finns en facebookgrupp också, för dig som vill få inspiration eller dela med dig av dina edgiga idéer – du hittar den här!

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Kulturtipset, Webben and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *