Det blåser medvind i Haverö!

Vilka positiva veckor vi haft den senaste tiden. Skönt att det blivit ett genomfört köp av Haffragården. Att ett företag tar över huset tror jag personligen är det mest hållbara i längden – och vi får hoppas att Haffra nu går en blomstrande framtid till mötes! Flytten av konstverket får vi också hoppas på att det blir bra. Kan tänka mig att det blir svårt att montera ned ett konstverk som sitter monterat på det sättet, men det återstår att se vad det blir av det hela.

Och så det mest positiva – tänka sig att Socialdemokraterna går ut i pressen och lovar att Överturingens skola blir kvar till år 2016 – minst!

Kölsillre Byggnadsförening gratulerar Överturingsborna och gläds åt att Haverö får ha kvar sin enda, och mycket fina skola. Jag kommer att skriva mer om skolan längre fram i vår, men nu räcker det med att konstatera och glädjas åt att den blir kvar.

Byabussen fortsätter att skapa nyfikenhet. Senast uppmärksammades den av ett reportageteam från tv4. Så fort reportaget finns tillgängligt länkar jag in det här…

Nu när vi har vind i seglen är det lite grann – eller ganska mycket? – upp till oss att komma på de där småkluriga idéerna som gör att befolkningstrenden vänder här hemma i Haverö. Jag vet att så många goda idéer finns ute i stugorna, och jag hoppas att vi kan hitta ett forum – det kanske redan finns? – där idéer kan utvecklas, testas och senare kanske förlösas in i verkliga projekt eller företag som sedan etableras i någon form ute i våra byar. Så – fortsätt att drömma, fundera och framför allt bolla idéer med varandra! Det är ju trots allt där allting börjar. Vid samtalet runt fikabordet, tillsammans med byborna på parkeringen utanför affären, eller när du i din ensamhet samlar ihop lite näver ute i ve’bo’n… 🙂


Creative Commons License
Bilden i inlägget är licensierad under Creative Commons och fotograferad av Chris Seward.

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Byabussen, Skrivet i pressen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Det blåser medvind i Haverö!

 1. Pingback: Vindkraft som stöttar Haverö! | kölsillre.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *