Vikarbodarnas Snickerifabrik

Att presentera vår bygds företag är något som jag funderat på en längre tid. Just den här artikeln om snickeriet i Vikarbodarna har legat i startgroparna i över ett år nu. Alltså är det hög tid att den presenteras. Jag har skrivit i alla fall lite om företaget tidigare här.

Vikarbodarnas Snickerifabrik – som har egen hemsida – är väl mest känt för sitt kök, som produceras här och säljs vidare till kunder mestadels nere i Stockholmsregionen. Man tillverkar också möbler, men då på beställning.

Jag besökte snickeriet en vårdag 2011, närmare bestämt den 1 April. Den dagen var Sebastian Wennerberg, Caj Wallentin och Annika Flor på plats. Det jobbades intensivt på alla håll och kanter med att slipa hyllplan, tappa och fräsa diverse delar till möbler, såga spillbitar i lämpliga vedlängder etcetera. Jag filmade, fotograferade och fick mig ett litet samtal under fikarasten, då jag också fick ta del av lite gamla fotografier, kataloger över snickerimaskiner och nästan 100 år gamla kassaböcker. Roligt och intressant. Tanken var att presentera fakta och bilder här, men eftersom tiden inte riktigt finns lämnar jag med varm hand över till er som läsare att fylla på med uppgifter som hör historien till. Angående fotografierna här nedanför – vilka är personerna på bilderna? Någon av er som har andra fotografier ni vill dela med er av eller minnen som hör till fotografierna? Lämna gärna en kommentar via kommentarsfunktionen under artikeln här på sidan, eller maila till mig så lägger jag in uppgifterna här på sidan. Jag tackar på förhand! 🙂

Fler bilder från snickeriet:

Powered by Flickr Gallery
Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Företag i Haverö, Gamla fotografier, Youtube and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *