Det jobbas vidare med projekt Byabussen

Idag skriver Sten-Ove Danielsson på facebook (mina länkar):

Jag träffde Björn Sundelin (Landstinget) i går och han berättade att man nu ansökt om förlängning av byabussprojektet till november samt att Riksdagens Trafikutskott snart skulle ta upp frågenstälningen kring denna. Förslaget till Trafikutskottet ( som sedan förhopningsvis blir ett förslag till riksdan) är att Byabussar under vissa förutsättningar skall ha rätt att ta betalt av dem som åker – det är förbjudet idag om inte chauffören har trafikkort mm. Detta är nödvändigt om man skall klara finansieringen i framtiden. Men annars så får vi väl vara kreativa som tex nu när vi stöttar “handeln” i Alby, Östavall, Kölsilre och Överturingen – så att folk kan köpa det nödvändigaste på hemmaplan. Ordet stötta får inte förekomma till handel så därför menar jag Kalle Stötta i Alby…:)

Sedan vet väl alla att Byabusprojektet skall presenteras på Berns i Stockholm nu till veckan!! Projektet är nominertat till pris som nytänkande inom Kollektivtrafiken. Lycka till Karin Eriksson och Henrik Fuchs!

Någon mer än jag som tycker att facebook är bra emellanåt? 😉


Creative Commons License
Bilden i inlägget är licensierad under Creative Commons och fotograferad av Scott Beale.

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Byabussen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *