Haverö intar media mer och mer

Rykten sprider sig om att min läsarartikel i Sundsvalls Tidning angående bredband i Haverö finns i papperstidningen idag. Glädjande också att läsa i Dagbladet om att politikerna i Ånge ställt sig positiva till kabeldragningen mellan Östavall och Överturingen, och att man i kommunstyrelsen föreslagit att ändra investeringsbudgeten så att man kan bistå med minst en miljon kronor till projektet. Utdrag ur artikeln:

– Att kunna dra en opt­isk fiber i detta område är mer än bara en ekonomisk affär, det är ett strategiskt beslut för framtiden. Och för att säkerställa att detta projekt blir av även om oförutsedda kostnader skulle uppstå, så bör det finnas en möjlighet för kommunen att kunna skjuta till egna medel, ­säger kommunalråd Sten-Ove Danielsson, med anledning av det förslag som överlämnats till kommunfullmäktige.

Sedan är det ju trevligt att snudd på sätta kaffet i halsen när Karin Walker – Haverös egen matbloggerska – plötsligt dyker upp i tv-rutan i en reklamfilm för Miljonlotteriet och berättar om sina planer att förbättra köket hemma i Albybyn.

I Dagbladet har vi kunnat läsa om att Göran Månsson drar iväg med MittFolk till Japan. Vet du inte vilka MittFolk är – klicka igång YouTubeklippet och lyssna.

Om du vill lyssna till det här gänget i sommar ska du hålla utkik efter affischer. Jag citerar artikeln i Dagbladet från den 23 mars:

Inför avresan kommer det också att bli ett musikläger för Mittfolks ungdomar i Kölsillre, samt en sommarkonsert på Eldnäset ett par kilometer där­ifrån.

– Där kan man få en försmak av vad vi kommer bjuda på när vi är borta i Japan.

Några goda exempel på hur engagemang sprider glädje och gör nytta – utöver det jag skrivit om tidigare. Så det är bara att fortsätta hålla ärmarna uppkavlade och jobba vidare. Snart sitter vi kanske i tv-sofforna på svt och TV4 och gör reklam för de västra delarna av Ånge Kommun! 🙂

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Eldnäset, Skrivet i pressen, Strömförsörjning och telefoni, Webben and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *