Nedläggningshotet mot skolan – läs på och bilda opinion!

Så är vi där igen. Överturingen kan bli av med sin förträffliga skola redan till sommaren. Ännu ett resultat av det ständiga ekonomiska rättvisetänket. Ett förhållningssätt som man aldrig blir klok på när man bor i glesbygd. Om “Hela Sverige Ska Leva” – hur ska det gå till om alla nyckeltal och andra jämförande index ska visa samma siffror på landsbygd som i större orter eller städer?

Jag har ju flyttat från vackra Haverö nu, men mitt hjärta finns kvar med er alla som bor kvar, och jag vill med det här inlägget inspirera er till att sätta er ner vid köksborden och läsa på vad andra har kommit fram till i den här frågan. Sammanför sedan era egna tankar och formuleringar som ni sedan presenterar för styrande politiker och tjänstemän i Ånge. Här kan jag slå ett slag för Ånge Kommuns satsning på nätet där man kan diskutera frågor direkt med tjänstemän och politiker i kommunhuset – Snacka om FRAMTID! Surfa gärna in där och delta i diskussionerna. Du måste dock registrera dig som användare först.

Jag kan också varmt rekommendera en skrift som Glesbygdsverket tagit fram – “Skolan Mitt i Byn“, där man delges väldigt mycket matnyttig information. Läs och begrunda!


Creative Commons License
Bilden i inlägget är licensierad under Creative Commons och inscannad av Nationaal Archief.

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Skrivet i pressen, Webben and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *