Auktionen i Ånge den 29/6

Säsongens första auktion har genomförts. Den här gången som en gårdsauktion i Ånge. En auktionsform som vår förening inte är van vid, men trots att det här blev ett ganska stort evenemang med många nya inslag som måste förberedas avlöpte allt smidigt. Trots att det samtidigt var hemvändardag – eller kanske tack vare? – kom det cirka 500 köpsugna människor som villigt och glatt ropade in objekt. Något som vi uppskattar, eftersom man på så sätt stöder Kölsillre Byggnadsförening och dess verksamhet för Kölsillre- och Haveröborna.

Jag vill med det här inlägget passa på att tacka mina föreningskollegor för ett fantastiskt samarbete. Det har varit ett rent nöje att fixa med förberedelserna inför auktionen. Som till exempel att resa det stora tältet som vi hyrde av Ånge Kommun. Att få vara med i det myller av flitiga arbetsmyror som sätter upp ett tält av den storleken är en känsla som är värd att minnas. Och det är samma känsla som infinner sig när väl auktionsdagen inträder. Alla vet vad som ska göras, och man gör det med bravur. Det förbereds i köket, och det bärs och kånkas möbler av alla de slag, vikter och storlekar. Det bjuds på fika, glada skratt och allmänt trevlig samvaro. Ett gott exempel på ett väloljat maskineri och vad som kan åstadkommas när viljan och engagemanget finns.

Nu blev det här ett inlägg som verkligen andas klubben för inbördes beundran. Sådana inlägg och hurrarop behövs också, trots att det inte är speciellt svenskt att berömma sig för att man tycker sig göra bra saker.

Och det är just det jag tycker – att KBF gör bra saker.

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Auktion and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Auktionen i Ånge den 29/6

 1. Pingback: Auktion igen – nu under Haveröveckan lördag den 13/7 | kölsillre.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *