Midsommarfirande 2013

Årets midsommarfirande blev verkligen en lyckad tillställning. Det ryktas att det var ca 500 vuxna inlösta under dagen, och då borde antalet barn inte ligga långt efter den siffran. Glädjande att se att vi blir fler och fler som samlas för sånglek kring midsommarstången. En tradition som alltså verkar vara på uppåtgående i Haverö.

Roligt också att det hela dokumenterades av Måns Berthas (en av männen bakom filmen om byabussen), som följer Göran Månsson i hans musicerande liv och bland annat vill dokumentera de svenskintresserade japanernas firande av midsommar i kontrast mot hur det firas hos oss i Sverige. Ett arbete som resulterar i en dokumentär som kanske dyker upp i tv-rutan framöver! Uppdatering 2013-08-07Artikel i Sundsvalls Tidning om filmen.

Det blev många bilder tagna under dagen där jag själv är med, men det får ni tåla den här gången… 🙂

Powered by Flickr Gallery
Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Hembygdsgården, Skrivet i pressen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *