Ska du gräva på tomten? – Anmäl på ledningskollen.se!

Måste få tipsa om en mycket bra tjänst på nätet för dig som har tänkt göra grävarbeten på din gård. Det är ganska lätt att man glömmer (i alla fall för mig) det här med alla kablar som ligger under markytan. Elkablar, telekablar, fiberkabel etcetera. Givetvis har varje kabel eller ledning sin specifika ägare. Tidigare fick man sätta sig och ringa runt till alla berörda ledningsägare, men nu finns en tjänst på webben som heter Ledningskollen. Där ligger de flesta ledningsägare samlade, och det är gratis att öppna ett konto och använda sig av tjänsten. Du markerar ut det område där du tänker gräva på en digital karta, fyller i lite kompletterande uppgifter och skickar in – sedan är det bara att vänta på svar via telefon eller mail.

Jag har själv använt tjänsten idag, och är mycket imponerad. Efter tio minuter blev jag uppringd av en trevlig herre på Skanova som sedan skickade mig en karta via mailen där jag kan se var deras kablar ligger.

Blir du också intresserad av tjänsten? – titta på deras instruktionsfilm!

En gratis tjänst som starkt reducerar ett eventuellt skadestånd för avgrävd kabel. Kan det bli bättre? 🙂

Tipsa och dela med dig till andra:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • Posterous
 • Tumblr
 • del.icio.us
 • MySpace
 • Live
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • Print
 • PDF
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • RSS
This entry was posted in Webben, Youtube and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *